14-05-14

31e Sloebertocht Scheldestappers Zingem 60km

Na 30 jaar was het tijd voor verandering en was Zwalm de nieuwe startplaats voor de 31e Sloebertocht (voorheen Zingem). Nog meer gelegen in de Vlaamse Ardennen en meer mogelijkheden om een mooi parcours uit te stippelen. 60km op de menu vandaag doorheen het natuurlandschap waar de Ronde van Vlaanderen wordt gereden, waar Omer Wattez bekend was, waar wandelaars genieten van deze schitterende streek.

Parcoursmeerster Clément heeft er zijn werk van gemaakt om een nieuw parcours in elkaar te knutselen : van Zwalm richting Roborst en Zottegem, verder naar de heuvels van Brakel (Brakelbos), d'Hoppe - Vloesberg, Schorisse en als hoogtepunt de brouwerij Roman met het Sloeberbier. Na 48km stappen was dit een genot! Enkele Sloebers later wandelden we de brouwerij terug buiten en genoten we van de laatste 12km richting Zwalm, met nog een laatste tussenstop net voor de finsih : de "Romankarre" met zijn Adriaan Brouwerbier.

Een hoogdag voor de lange afstandstappers! Wie er niet bij was, moet dit volgend jaar dubbel en in het vet markeren in zijn agenda!


Fotos.gif 

 

 

 

19:26 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.