17-05-14

100km Brakel Euraudax verslag

Al enkele jaren staat Danny Spitaels en zijn wandelvrienden garant voor een gepeperde Euraudaxtocht in Brakel en dit was dit weekend terug zo : 100km kronkelen in de natuurpracht van Brakelse gordel en de heuvels van de Vlaamse Ardennen beklimmen.

4 lussen van 25km op onze boterham : om 11u trokken we richting Brakelbos en Flobecq. Een zeer groene lus die meteen in de kuiten kroop. Om onze spieren te blijven voeden, kregen we tijdens deze lus een kippebil van het spit en frisdranken.

De eerste 25km zat erop en we kregen 35 minuten pauze om een stokbroodje te eten en van kledij te wisselen. De meeste haalden hun regenkledij boven en dit was nodig : de hemelsluizen gingen open en we konden de 2de lus afleggen in de regen : onder moeders paraplu richting Horebeke en natuurgebied Burreken. Een lus die stevig was door het strakke tempo maar gelukkig konden we afkoelen met een ijsje onderweg.

Halfweg om 21u : 50 minuten pauze en lunchtijd! Soep en hoofdgerecht gebraad met frietjes en groentjes. Het dessert (rijsttaart) volgde 10km later nadat ons eten gezakt was door een plaatselijk lusje.

Bijna middernacht en we trekken naar café The Corner om een caféstop te houden aldaar van 25 minuten, maar eerst de Valkenberg en de zijkant van de Berendries overwinnen.

2u 's nachts en we zijn bijna klaar om de laatste lus aan te vatten. Eerst 40 minuten pauze om nog eens van kledij te wisselen en de geest en de maag te versterken met een ontbijtbuffet en koffie. Lekker!

Na laatste lus ging naar Boekel en zijn natuurgebieden.


Generatiekloof : de oudste en de jongste deelnemer : Fernand (85) en Reinout (15)

DSCN7871.JPG

Een kleine drink ter gelegenheid van een aantal keren 100km of meer te hebben afgelegd : Danny (links) 100x, Jos (midden) 200x en Danny (rechts en organisator) ook 200x.

DSCN7997.JPG

Prijsuitreiking : Daniël : 10de gouden arend

DSCN8074.JPG 

Fabian : eerste goude arend!

DSCN8075.JPG

 Willy : 2de gouden arend!

DSCN8081.JPG


Jean-Paul : 4de gouden arend!

DSCN8085.JPG

En Daniël mocht nog eens naar voren komen voor een extra trofee ter ere van 10de gouden arend!

 

DSCN8087.JPG

 

 

Fotos.gif 

18:26 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.