17-08-14

150km Euraudax Doornik

In Doornik (Tournai) stond Daniël De Bleecker en zijn teamleden klaar om een pak moedige wandelaars te gidsen in het Scheldeland van Doornik. Een mooie opkomst voor zowel de korte afstanden (25 en 50km), maar de ogen waren vooral gericht naar de "gouden arend-stappers" die aanwezig waren voor ofwel 150, 125 of 100km. 

Klokslag 11u vertrok Daniël richting Bruyelle, Laplaigne en naar de yachtclub in Peronnes waar we na 25km een belegd broodje konden eten. Na een half uurtje trokken we verder naar het militair kerkhof van Bruyelle en Calonnes.

50km ver en het is tijd om het lichaam rijkelijk te voeden : een tas lekkere soep, vol-au-vent met kroketjes, fruitsla en kopje koffie. Nog even ontspannen en ons omkleden om het nachtleven van Doornik te gaan verkennen. Helaas geen feestje voor ons maar 25km verder stappen.

21u10 : om het eten te laten zakken wandelden we naar Taintignies en Orcq waar 2 wagenrusten van 5 minuutjes werden voorzien.

02u10 : de nacht wordt frisser en ons eten ook : een koude schotel en half uur tijd om even te rusten. Nadien trokken we verder : 25km naar Obignies en Kain. 

07u10 : 100km ver en tijd voor ontbijt en koffie. 45 minuten pauze. Eindelijk zien we het daglicht terug en trokken we verder langs de Scheldeboorden van Kain richting de Mont Saint-Aubert. Wat een cadeau van Daniël : de beklimming van deze berg na 116km. Even werd het stil in het peleton tot we boven waren : een prachtig panorama over het landschap van Doornik met de kathedraal en zijn 5 bekende kerktorens. Een half uurtje genieten op terras, in het zonnetje.

12u45 : nog een laatste rondje! Geen tournée générale maar 25km richting Froyennes en de binnenstad van Doornik met zijn prachtige gebouwen. 

17u : moe maar voldaan wandelden we de startzaal binnen. Veel gelukwensen onder de wandelaars, met een glimlach en soms met een traan van geluk. Een vriendschap die uniek is onder de Euraudax-wandelaars die elkaar blijven steunen onderweg tijdens moeilijke momenten maar vooral veel plezier kunnen maken. 

Mijn eerste 150km zit erop. Alweer een stapje dichter bij mijn eerste gouden arend, alhoewel ik besef dat de weg nog lang is. 2015 zal terug gespekt worden met een paar mooie kleppers in mijn kalender. 

 

Fotos.gif 

 

 

18:02 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.