25-08-14

50km Euraudax Haaltert 20-09-2014

In de ochtend wordt het grijs en zwaar bewolkt. In de namiddag wordt het even zonniger met kans op regen naar de late namiddag. Dit zijn de woorden van Frank Deboosere en aldus voorzag iedereen voldoende regenkledij of een paraplu om niet nat te worden tijdens de 50km Euraudax in Haaltert in handen van Paul Van Herreweghe, beter bekend als "de 50 van Polleke". Maar nat werden we. Van het zweet! Een zwoele warm dag werd het met een zomerse zon boven ons en de weergoden waren "Polleke" goed gezind.

Een mooi parcours van 2x 25km kregen we voorgeschoteld met start in Ede (Hof ten Eede) - Haaltert, nabij Aalst in het Dendergebied. De eerste lus ging richting Erpe-Mere en Aaigem. 

Na 25km kregen we 45 minuten pauze om op krachten te komen met een Gentse waterzooi of eigen lunchpakket zodat we klaar zijn voor de 2de lus van 25km richting Aaigem, Lebeke en Kerksken. 

Ondertussen was er even tijd om te feesten en een krak in de bloemetjes te zetten. België heeft de recordhouder in gouden arends maar ook in het verzamelen van schelpen (1 schelp = 1.000km bij Euraudax). Kim Geudens behaalde zijn 20ste gouden schelp en is daarmee de enige die dit ooit behaald heeft! En zijn carrièrepad is nog lang. Zijn record verbreken is enkel mogelijk door een nog straffere krak! 

Hieronder Kim die een traktatie gaf na +/- 43km. 

DSCN0710.JPG

 

Voorts is er enkel maar lof voor de helpende handen van Paul en zijn organisatie : parcoursmeesters Gilbert en Peter, Charel en de goede zorgen van vrouwlief van Paul : Marleen. Graag tot volgend jaar in Haaltert!  

 

FOTOS.png

 

 

 

 

14:50 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.