09-03-15

150km Euraudax Doornik

150km wandelen in 30 uren tijd : je moet dit eens vertellen in een café, op je werk,... en ze verklaren je voor gek. En toch bestaan ze! 41 moedige wandelaars gaan de uitdaging aan met deze zotte afstand in de regio van Doornik onder leiding van baankapitein Daniel De Bleecker. 
De groep werd vergezeld met andere wandelaars die kozen voor een andere afstand : 125km, 100km, 50km en 25km (78 wandelaars over alle afstanden). 

De eerste 50km (volledige lus) ging richting Brunehaut en over de Franse grens met een mooie variatie van natuur, windmolens en natuurgebieden langs de Schelde.

Na een lekkere maaltijd (soep, kip en dessert) doken we de nacht in. Daniel had naar mijn mening zin om eens Parijs-Roubaix te testen op wandelaars : "kasseistroken by night". Schitterend achteraf bekeken maar op moment zelf vloek je je tanden erop kapot.

Het meest magische moment : de eerste 100km zitten erop en we kunnen ons weer opladen met zonlicht. Mentaal is dit een enorme opsteker : de zon zien opkomen. We zijn klaar voor 25km richting 'de bult van Doornik' : le Mont St-Aubert. Een trage aanloop naar de top maar het is een aanloop die blijft duren. Eenmaal boven is het genieten van het mooie landschap en voor alle wandelaars van een frisse pint op het zonneterras.

We duiken terug naar beneden richting Doornik om aldaar de laatste lus aan te vatten. 25km richting Froyennes en een laatste passage langsheen het mooiste landgoed van Doornik stad. De steun van wandelaars die de laatste lus meededen, deed ons goed. 'Vers bloed' in de groep en iedereen fleurt op. 

Euraudax wandelen is meer dan wandelen. De wandelaars steunen elkaar enorm bij goede en slechte momenten. Je komt enkele keren wandelen en het is precies alsof je de mensen al jaren kent. Een hand of een kus bij het einde na 150km doet dan ook zo deugd bij iedereen.

En dan naar huis richting je allergrootste vriend : je hoofdkussen! Die vriend laat je die nacht nooit meer los!

 

Een dikke proficiat voor het behalen van zijn eerste gouden arend : Etienne De Backer.

DSCN5640.JPG

 

Ook een dikke proficiat voor Nadia met haar 8ste gouden arend. 

DSCN5644.JPG

 

Voor de volledige fotoreeks, klik op :

FOTOS.png

 

 

 

 

Heimwee en u wilt terugblikken op de 150km van Doornik in 2014 :

FOTOS.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19:39 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Dag Kristel en Jeroen,

Bedankt voor de mooie foto's. Goed thuis gekomen? Goed gerecupereerd? Zo ja, tot een volgende aflevering.....

Gepost door: Nadia Verlent | 20-04-15

We zijn goed thuis geraakt en de schade aan de voeten viel verrassend goed mee : slechts 1 blaar maar wel doortrapte voeten wat mij het gevoel gaf dat ik meerdere blaren had.
Ondertussen stap ik terug vlot rond. De stijfheid in de benen viel goed mee.

Gepost door: Jeroen | 21-04-15

Ik doe vooral lange afstandsroutes (GR's) over verschillende dagen. Met zo een prestatie kun jij dit gewoon in één weekend. Nogmaals proficiat!

Gepost door: Ambigirl | 22-04-15

De commentaren zijn gesloten.