25-05-15

Euraudax 50km in Kapellen

Voor mij een onbekend terrein : Kapellen ten noorden van Antwerpen. Een 40-tal wandelaars waren aan de start voor deze Euraudax-tocht van 25 of 50km. Parcoursmeester Ivo Goossens leidde ons tijdens de eerste lus naar het natuurgebied Muisbroek in Ekeren en de natuurzone langs de haven van Antwerpen (Oude Landen) met Gallowaysrunderen (helaas niet gezien).

Na de middagpauze toonde Ivo ons de mooiste plekjes langs de oude spoorlijn Kapellen-Brasschaat die nu dient als railbike (spoorfietsen). Later hadden we een rusthalte naast de vliegbasis en het koninklijk legermuseum van Brasschaat. Via enkele openingen tussen de afsluiting kon ik toch enkele foto's nemen van de tanks en raketten die hopelijk nooit meer oorlog zullen voeren.

De laatste kilometers van deze natuurtocht brachten ons naar de antitankgracht en fort van Brasschaat, gebouwd tussen 1909 en 1912. Het fort van Brasschaat is een zogezegd tweede orde fort met aangehechte reverscaponnières. Dit betekent dat de grachtverdediging primair geschiedde door vóór het hoofdfront geplaatste geschutstellingen. 
Het laatste grote natuurgebied was 'de Uitlegger' met zijn bloemenpracht, kreekjes,... een oase van rust in dit bos.

Dikke pluim voor Ivo Goossens die ons de mooiste plekken rond Kapellen heeft getoond, samen met zijn wandelmaat Gerry Vilters.


FOTOS.png

 

 

 

 

18:35 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.