21-06-15

50km van de 125 in Brakel - Euraudax

Een toffe gezellige bende wandelaars waren afgezakt naar Brakel voor een Euraudax-tocht doorheen de Vlaamse Ardennen, georganiseerd door Danny Spitaels en zijn boezemvriend Jean-Paul De Vleeschauwer. 

We kennen Danny maar al te goed en we kregen wat we verwacht hadden : een superparcours met een schitterende bevoorrading. Ikzelf deed de eerste lus van 50km mee : van Brakel over Etikhove richting Oudenaarde om een middagpauze te hebben aan de Donkvijver van Oudenaarde. Om de honger te stillen kregen we onderweg een sappige kippenbil. 

Na een korte doortocht door de brouwersstad Oudenaarde wandelden we verder naar Leupegem. Aldaar mochten we ondergronds wandelen doorheen de gangen van Kezelfort (1822). Indrukwekkend waren de 'luistergangen' met aan de flanken de gangen met explosieven. In de luistergangen was er een metalen plaat met erwtjes en als de erwtjes bewogen, wist men aan de trillingen dat de vijand onder grond bezig was om Oudenaarde aan te vallen. Men moest dan enkel de explosieven laten afgaan om de vijand uit te schakelen. Zover is het nooit moeten komen.

Door een constante temperatuur van 9° dient het fort nu ook als opslagplaats voor confituurpotten, afkomstig van het fruit van de familie Thienpont (belvédère met fruitgaard).

De terugweg ging over Maarkedal met enkele pittige beklimmingen, onder andere de zijkant van de Eikenberg.

Nog enkele kilometers te gaan en we kregen een traktatie van Luc Van de Velde en Jean-Jacques voor hun eerste gouden arend.

DSCN9077.JPG 

 

Sublieme tocht, best pittig... voor herhaling vatbaar. Next year : Danny organiseert een 100km-tocht doorheen de heuvels van de Vlaamse Ardennen met start in Brakel. Allen aanwezig !  

 

Ook Kim Geudens werd in de bloemetjes gezet : zijn 21ste Euraudax-schelp. Foto hieronder met organisator Danny Spitaels.

 

DSCN9109.JPG

 

Luc Van de Velde met zijn 1e gouden arend (Foto Guy De Vleeschauwer)

 

1610955_862536600461393_7940613695704158222_n.jpg

 

FOTOS.png

17:48 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Mooi!
We zouden ook meer moeten gaan sporten..

Nathan

Gepost door: Neckermann fan | 29-06-15

De commentaren zijn gesloten.