20-02-16

Euraudax Berlare : 100km van Berlare

Euraudax Berlare organiseerde op zaterdag 12 maart hun 3de editie '100km van Berlare', verdeeld over 4 lussen van 25km. Baankapitein Hans Van Wiele heeft volgens mij een goeie band met de weergoden want voor de 3de maal rij is de zon van de partij, net zoals bijna 120 wandelaars over alle afstanden en 63 moedige wandelaars die de uitdaging aangingen om 100km stappen.

De eerste lus was een plaatstelijke ronde in de natuur van Berlare en Overmere, met de Donkvijver van Overmere en de Broekmeersen.
Onderweg kregen we een rozijnenbrood met warme chocomelk en een appelflap om ons te sterken.

25km gestapt en een eerste pauze in de startzaal. Een lekkere koude schotel met pasta, zalm, tonijnsalade, een eitje,... goed voor op krachten te komen voor de tweede ronde die richting Wanzele en Wichelen ging.

50km halfweg. Een bord stevige tomatensoep, gevolgd door een lekker bord vlees van kippebouten met champignonsaus en kroketjes... zeer lekker om op krachten te komen voor een derde lus van 25km richting Lokeren om halfweg een trio van dessert te krijgen. 
In de terugweg trakteerde Willy van de Boerenkrijgstappers bij hem thuis alle wandelaars op een jenever (anti-vries voor de komende koude nacht).

We zijn 2u 's nachts en 75km ver. Familie, vrienden en buren van Hans hebben voor ons het ontbijt klaargemaakt. Spek met eieren, pannenkoeken, brood, ... allemaal lekker om de laatste loodjes richting Zele af te leggen.
Het koudste moment van de nacht kwam eraan en dit begon toch te wegen. Goed gemutst legden we de laatste loodjes af.


Conny Van der Meersch die haar 5de Euraudax behaalde.

DSCN7218.JPG

 

Organisator Hans (links) mocht aan tweede man Etienne De Backer zijn eerste Euraudax-schelp uitdelen. 
DSCN7307.JPG

Josiane behaalde haar 11e gouden arend.

DSCN7316.JPG

 

 

Een dikke pluim voor het volledige team achter de organisatie van Euraudax Berlare. Een schitterend parcours, een lekkere en stevige bevoorrading en iedereen werd goed verzorgd met een glimlach.


FOTOS.png

 

 

 

 

 

 

 

 

17:06 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.